11 septembrie 2009

Tic - tac .


Ete`nah, incepe scoala ! Big deal.

Negativismul ( tipic ) romanesc este in floare. Nu auzi nicaieri : `Ce bucurie ca incepe scoala` , `ce bucurie ca ne luam rechizite noi` , `ce bucurie sa ne revedem scoala` , `ce bucurie sa ne revedem colegii`.

La stiri auzi ca vacanta s-a terminat, ca distractia s-a terminat , ca este Criza, dragii mei si rechizitele sunt scumpe .. Nu auzi ca se deschid scolile `nerabdatoare sa primeasca elevi` , ci ca multe nu se deschid . La meteo ni se spune cu regret ca va fi frig , ca ne asteapta `o toamna ploioasa si mohorata` , ca marea se raceste, ca `ne luam la revedere de la soare`..


Trist , trist , trist !!

Copyright needed !




Moare cate putin cine se transforma in sclavul obisnuintei, urmand in fiecare zi aceleasi traiectorii;cine nu-si schimba existenta;cine nu risca sa construiasca ceva nou;cine nu vorbeste cu oamenii pe care nu-i cunoaste.


Moare cate putin cine-si face din televiziune un guru.Moare cate putin cine evita pasiunea,cine prefera negrul pe alb si punctele pe "i" in locul unui vartej de emotii, acele emotii care invata ochii sa staluceasca, oftatul sa surada si care elibereaza sentimentele inimii.

Moare cate putin cine nu pleaca atunci cand este nefericit in lucrul sau cine nu risca certul pentru incert pentru a-si indeplini un vis;cine nu-si permite macar o data in viata sa nu asculte sfaturile "responsabile".Moare cate putin cine nu calatoreste;cine nu citeste;cine nu asculta muzica;cine nu cauta harul din el insusi.Moare cate putin cine-si distruge dragostea;cine nu se lasa ajutat.Moare cate putin cine-si petrece zilele plangandu-si de mila si detestand ploaia care nu mai inceteaza.Moare cate putin cine abandoneaza un proiect inainte de a-l fi inceput;cine nu intreaba de frica sa nu se faca de ras si cine nu raspunde chiar daca cunoaste intrebarea.

Evitam moartea cate putin, amintindu-ne intotdeauna ca "a fi viu" cere un efort mult mai mare decat simplul fapt de a respira.Doar rabdarea cuminte ne va face sa cucerim o fericire splendida. Totul depinde de cum o traim...Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul Daca va fi sa plangi, plangi de bucurie Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale Daca va fi sa furi, fura o sarutare Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire. Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi...

10 septembrie 2009

Hug this !





A hug can be given for no reason at all,

And given to those, both big and small;
We're never too old to feel the joy it brings,
As it is one of life's most pleasing things.



Introducere Si uneori imi trec atatea ganduri prin cap si se amesteca si nu iese nimic logic. Problema e cum reusesti sa le dai un sens , sa le pui intr-o ordine cand totul in jurul tau e un haos. Slava Domnului cand ma mai obliga mama sa mi fac curat macar in camera..ca in ganduri..well-asta e o adevarata aptitudine. Pt ca atunci cand ratiunea nu are nicio putere asupra sentimentelor , atunci sa vezi ce neinsemnate devin ele.. Cuprins Am vazut un film. In el se spunea ca- ti dai seama cand se termina iubirea. De parca iubirea s-ar termina ! poate nu mai iubesti un lucru, poate nu mai iubesti o persoana, poate nu mai iubesti sa iubesti cand iubirea nu iti e impartasita, poate nu mai iubesti viata, dar daca iubesti micile lucruri ele devin mai mari decat o iubire pierduta. Ne regasim in atatea feluri de iubiri : iubiri infantile, iubiri temporare, iubiri prostesti, iubiri frumoase -stiu,o sa zici: dar,ce? e si iubire urata? ..eh. pai e. E iubirea aia neimpartasita, e iubirea aia pierduta.. - , iubireeeee. Vreti sa stiti ce iubesc eu? iubesc dimineata,desi mi e lene sa ma trezesc devreme ; iubesc speranta, o iubesc pe nesuferita de sormea, iubesc sa mi inlocuiesc hainele de iarna cu cele de vara , iubesc primavara, iubesc sa ma simt curata, sa simt ca pot sa iau totul de la zero, iubesc un mesaj primit in mijlocul noptii de la persoana iubita , iubesc atentia, iubesc un 10 , iubesc lucrurile vechi, iubesc sa simt ca ceva imi partine,iubesc o imbratisare sincera, iubesc o adiere , iubesc sa mi tin respiratia in speranta ca o sa aud daca mi suna telefonul, iubesc puterea de a nu regreta nimic , iubesc curajul, iubesc puii galbeni, iubesc sa invat , iubesc sa fiu diferita , iubesc sa fiu iubitaaaaa 8-> .Va dati seama cate iubesc? Daca nu mai iubesc un lucru dintre ele imi raman celelalte si mereu voi fi inconjurata de iubire. Incheiere( Concluzie ) Ce sarac e Bill Gates pe langa mine !

Glucoza este un compus organic


Cat de subtila a trecut vara asta..parca acum 2 zile ma bucuram de soarele lunii iunie. Cum era un cantecel, pe care, apropo-il ador:x ..`Ce mica-i vacanta mare` si ce dor mi a fost de ea.. [sa-mi amintesc sa revin sa postez versurileeee] . Lunile astea au fost pline de urcusuri si coborasuri, de controverse, dezamagire, regret, extaz, experiente noi, multa fericire, dar `cel mai cel` important : mi am descoperit un nou hobby ;;)- g a t i t u l ! :>


Titlul ar fi putut fi foarte bine si `Esecuri culinare`. Am gatit, impropriu spus gatit..incercat sa gatesc ar fi o exprimare mai obiectiva : varza (numai gust de varza nu avea!) , omleta (cu tot ce gaseam in frigider si in afara lui :-s )- cateodata chiar avea gust de mancare!1 , clatite, de la care m-a durut stomacul vreo 3 zile (poza este foarte sugestiva ) si nu in ultimul rand frappeuri&co , milky-chestii.

Cele din urma `creatii culinare` erau chiar reusite , spre uimirea mea .. Lapte cu cacao sau Cafea cu lapte + ciocolata (care se topea cat laptele sau cafeaua erau calde ) + zahar (dupa gust! , cu cat mai dulce cu atat ), se amesteca bine si nu putem uita de multa, multa, muuulta frisca ! (miam yumm ) .

Perfection has her own issues



`Perfect` este echivalentul cuvantului ` plictisitor`. Nu e greu de inteles..perfect inseamna monoton, liniar, plat. Perfectiunea nu e spontana, e statica, e moarta si lipsita de surprize. Un lucru perfect e un lucru banal pentru ca nu se poate transforma, nu poate evolua si surprinde. Va dati seama de cate ori spunem ca un lucru este `perfect` ?

`perfect` ?